קדושת בית כנסת ארעי – אולם בית ספר

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, יש לי כמה שאלות בענייני קדושת בית כנסת וחפציו ואשמח לקבל מקורות
א. בתנועות נוער מתפללים בבניין שלא הוגדר כבית כנסת אבל יש בו ארון קודש וסידורים וכו… האם לכתחילה זה בסדר? והאם יש מעלה לעשות שם שיעורים או פעילויות חינוכיות?
ב. מה המקור לעניין כיסוי או הצבת מחיצה בארון קודש לפעילויות כאלה ואחרות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. אם הוא לא מיועד לשמש כבית כנסת אלא באופן ארעי ואקראי הכניסו שם ארון קודש וספרים, והוא מיועד גם לשמש אולם כינוסים ומסיבות ועוד, אין לו קדושת בית כנסת. אבל מסתבר שככל שהקירות סופגים קדושה ותפילות יש במקום מעלה רבה יותר.
  2. יש כללים לגבי ההנהגה עם ארון הקודש ללא קשר לנושא של בית הכנסת, למשל אסור להציב ספסל באופן שהיושב בו מפנה גב לארון הקודש, ראה כאן פרטי דין זה, ממילא כל שכן וקל וחומר שכאשר נעשית שם פעילות של בידור והווי שיש לכסות את ארון הקודש ולא לעשות זאת בפניו.