מה עדיף – לתת לאברך עני או לזיכוי הרבים?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
במקרה שיש כספי מעשרות למי כדאי לתת יותר לאברך שלומד שצריך או לתת לזיכוי הרבים לדיסקים של תורה ומדע וכו
בעיקרון אני שומע הרבה זמן שיעורים של הרב יוסף מזרחי הוא אומר שאפילו אם תורמים סתם דוגמא אחד מתוך עשר זה משהוא גדול כי לכאורה כל המצוות שיעשו מעכשיו הלאה נחשבות שהתורם עשה כי לכאורה בזכותו הוא חזר
למרות ששמעתי דברים כל מיני דעות הנושא

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שיש לתת לתלמיד חכם עני העוסק בתורה, ראשית זו הצדקה המעולה ביותר, ושנית, כספי מעשרות בעיקרן נועדו למטרה הזו ולא למטרת זיכוי הרבים. אמת שמי שמתחילה כשהתחיל לתת מעשרות היתה כוונתו גם לתת לשאר מצוות ולא רק לעניים יכול לעשות זאת, אבל זה לא היעוד העיקרי שנקבע. כמובן לא כל אברך הוא עני, אם אשתו עובדת בעבודה מכניסה ואין לו משפחה גדולה, ויש לו דירה, לא תמיד הוא נזקק…

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אפשר לשאול מה ההגדרה של זה בדיוק
    בעיקרון אני ואח שלי למדנו פעם עם איזה אברך ושאלתי אותו איך בדיוק להביא לאברך אם זה לא מבייש להביא את זה וכו ושאלתי אותו כל מיני שאלות ואמר אם כבר אם אני רוצה אני יכול לתת לו את המעשרות
    בעיקרון הוא אמר שהוא ואישתו ביחד מרוויחים סך הכל 7 אלף ויש להם שתי ילדים וגם הוא בעצמו נותן מעשר האם זה בסדר לתת לו?