הושטת מוצץ לתינוק שבידי אשתו נידה

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לברר אם אשתי נידה והיא מחזיקה את ביתי התינוקת עליה האם מותר לי לתת לתינוקת מוצץ או סתם לתינוקת משחק כלשהו
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר התינוק ביד האשה אין לבעל לשחק איתו, כך כתב בדרכי תשובה סי' קצה ס"ק יא, אבל לתת לו מוצץ או משחק מותר, כך כתב במשמרת הטהרה סי' קצה ס"ק יז בשם הגרי"ש אלישיב, וכך המנהג. משום שהמשחק המשותף עלול להיא להרגל דבר, אבל עצם ההושטה אסורה רק מדיו לידה ולא כאשר ההושטה היא ליד התינוק.

יום נעים וחודש טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1