שם דן לבן

שאלה:

שלום רב, נולד לנו ילד בכור ובעלי החליט לקרוא לו דן. שמעתי ששם זה אינו מומלץ ובגלל זה החלטתי לתת לילד כמה שמות ובברית בירכנו אותו עם 2 שמות. בפועל בת.ז נרשם רק שם דן. האם זה חשוב שירשמו שני שמות בת.ז..או מספיק שהוא מבורך עם 2 שמות ומה שרשום זה פחות קריטי.אני ממש לא שלמה עם השם דן, אינני רוצה שילד שלי יקבל חיים קשים בגלל זה…..ובעלי לא מוכן לרשום עוד שם בת.ז…אשמח לקבל יעוץ לגבי השאלה שלי וגם לגבי שם דן באופן ספיציפי האם באמת לא מומלץ. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

השם דן מצויין, מי לנו גדול יותר מיעקב אבינו שקרא כך לבנו יקירו! הכתיבה בת.ז. פחות משמעותית, העיקר זה שמשתמשים בשמות, אם לא ישתמשו בשם השני הוא עשוי להתבטל.