עליה לקבר – כלה לפני חתונתה

שאלה:

שלום
האם לבחורה מותר לעלות לקבל של סבא לאזכרה ,שלושים יום לפני יום הכלולות שלה ?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מומלץ כך לעשות, וכן המנהג בכל קהילות ישראל שלפני החתונה הורים לקברי הסבים והסבתות להתפלל שימליצו טוב בעד הזוג הצעיר, ורבים נוהגים גם להזמין את הקרובים לחתונה, וזאת ע"פ דברי הזוהר הידועים שהקרובים עד ארבעה דורות באים לחתונות צאצאיהם.

רוב נחת ושמחות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ״וקודשא בריך הוא אעקר לון מגינתא דעדן״. כלומר אבא שבשמיים בעצמו קורא להם ומצווה על ההורים לצאת מגן עדן וללכת לשמחה.
    ומבלי פקודה ממנו אינם באים. לכן כל ההליכה לכאורה לשם לא צריכים להזמין?