נשיקה לאשה עם תפילין על הראש

שאלה:

האם מותר לנשק האישה לשלום כשעטורים ועטופים בטלית ותפילין כשיוצאים בדרך לתפילה? האם זה יחשב כהיסח הדעת? האם יש בזה ביזיון? או משום דרכי שלום הבית יהיה מותר, שמוחים שם ה' במים ואולי כאן יהיה מותר?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע סי' לח סעי' ד כתב שהמניח תפילין צריך להזהר מאוד שלא לבוא לידי תאוות נשים, וברמ"א שם הוסיף שמי שאי אפשר לו להזהר מכך, מוטב שלא יניח כלל ויבטל מהמצוה לגמרי! לכן כיון שכבר העידו לנו חז"ל שנשיקה כזו עשויה להביא לידי הרגל דבר, ובודאי לידי הרהור, שעל כן אסרו אפילו פחות מכך בימי נידה, בודאי יש להמנע מכך בשעת הנחת התפילין.

הערת אגב, אי אפשר לציין "שמי שנכתב בקדושה וכו'", הרי שם מדובר באשה סוטה שהבעל מקנא לה וביתם עומד לפני חורבן גמור! בזה התירו מחיקת השם, אבל שני בני זוג שחיים טוב והכל בסדר נתיר להם כל דבר על סמך דין זה?! ממש לא דימוי נכון לפי דעתי.

יום נעים וחודש טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ובמידה שזה גורם למצב של אי שקט בבית או תחושה של אכזבה מה אז האם יבטל את ההנהגה בכדי לא להגיע למצב כזה או פשוט לתת את נשיקת ופרידת השלום?