כשרות אתרוג של קטן שזכה מההפקר

שאלה:

שלום וברכה
ראיתי תשובה לפסיקה של הבן איש חי…שאתרוג שמצא יתום מתחת לגיל מצוות.. הוא פסול מכיוון שהוא הפקר..האם אין דרך להכשיר את האתרוג?

תשובה:

שלום וברכה,

איני יודע למה כוונתך, יתכן וסובר הבן איש חי שהאתרוג הוא הפקר כיון שקטן אין לו זכייה מהפקר, ולכן לא יוצאים בו. ואם הגדול יעשה זכיה [ברשות הקטן] ויקנה לקטן בחזרה, יוכל הקטן לנענע בו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש מציאה שזוכה בה לאביו ואז הקטן לא יוכל למכור. ואם אין לו אב, הרי האתרוג הפקר, ולכן יכול למוכרו לאחר, והקונה יזכה מההפקר, ויקיים את המצווה.