טענת מקח טעות בקנה כרטיס והתבטל האירוע

שאלה:

שלום רב.
קניתי כרטיס למשחק כדורגל ישראל ארגנטינה דרך ספסר שילמתי סכום של 3000 שח אותו ספסר קנה במאות שקלים את הכרטיס,
המשחק התבטל בעקבות אי הגעת הנבחרת.
ביקשתי מהספסר את כספי אך הוא טוען שביטול המשחק אינו היה ידוע ולא היה תלוי בו ולכן אינו חייב לשלם לי.
מה הדין ?
אשמח למקורות.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

ביטול המשחק נחשב שהתברר שהכרטיס אינו שווה ערך, ובוטל העסקה, וחייב המוכר לשלם לקונה את שווי הכרטיס ששילם הלוקח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סימן רל ס"ק א שהמלך היה צריך פשתן רב, ועלה מחיר הפשתן, וראובן הזמין משמעון הרבה פשתן, ואח"כ המלך הפסיד במלחמה, ולא היה מעוניין בפשתן, והוזל הפשתן מאוד, ושמעון מחייב את ראובן לקנות את הפשתן במחיר היקר, והנתיבות פסק שהתברר שמחירו של הפשתן הוא זול ולא ניתן לחייב את ראובן לשלם מחיר יקר על הפשתן ונחשב להונאה אם יגבה כפי השער שפסקו תחילה. ע"כ. מבואר שאם הוזל עתה נחשב שהתברר שכך הוא המחיר. כמו כן כשבוטל המשחק התברר שלא היה שווי לכרטיס, ועל המוכר להחזיר את המעות.