חשש ריבית ברכישה ששולמה בדולרים והתבטלה

 שאלה:

שלום כבוד הרב,

ביצעתי רכישה ממוחשבת של ספר קודש באנגלית. העברתי את הסכום הנדרש בדולרים להוצאה לאור אמריקאית. לאחר ששילמתי התברר לי שאין באפשרותי לקרוא את ספר הקודש במחשב אלא רק באייפון ולי יש טלפון כשר ולכן הודעתי על ביטול הקניה. החזירו לי את כל הסכום.
הבעיה: קיבלתי 0.11 שח יותר ממה ששילמתי עקב הבדלי שער הדולר בקניה ובהחזרה.
השאלה שלי: האם יש כאן בעיית ריבית?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אשריך שיש לך מכשיר פלאפון כשר, המשך כך.

העסקה נעשתה במקום הקנייה, ונחשב שהייתה הלוואת דולרים ופירעון דולרים – ואין כאן איסור ריבית.

בהצלחה

נימוקים:

העסקה של הקנייה נעשית בחו"ל, והם מעוניינים בדולרים, ולכן כשהלקוח משלם באשראי בשקלים, שולח את חברת האשראי שתשלם עבורו דולרים, וכשבטל המקח מחזירים לחברת האשראי דולרים. והחברה מחזירה לו את הדולרים שנתנו בשליחותו. ושם במקום העסקה הדולרים הינם טבעא ולא פירא, ואין איסור ריבית כששער הדולר משתנה.

הצטרף לדיון

תגובה 1