ברכת כהנים – הפסק בחזרת הש"ץ?

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
קי"ל שאם התחילו חזרת הש"ץ בעשרה ויצאו מקצתם מסיימים את התפילה ואף הקדיש שלאחר התפילה אפילו בפחות מעשרה, ואילו הכהנים לא נושאים את כפיהם בפחות מעשרה, הואיל ונ"כ היא ברכה בפני עצמה, א"כ, לכאורה נ"כ באמצע התפילה הוי הפסק?
בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן שני גדרים שונים שאין ביניהם קשר, ואמחיש לך זאת: אתה שואל על ברכת כהנים שהיא חלק מהתפילה, אשאל אותך חריף יותר, הרי לאחר חזרת הש"ץ לפני קדיש תתקבל אין איסור להפסיק בדיבור, אפילו דיבור של חול! בהכרח הנושא אינו קשור לגדרי הפסק, אלא שלכתחילה כשחייבו חכמים מנין לדבר שבקדושה, נקבע שכל זמן שעסוקים באותו הענין, והוא התחיל בעשרה, ניתן לסיימו. עצם שאלתך היית יכול לשאול גם ללא הנושא הנ"ל, הרי ודאי אסור לעשות הפסק באמע חזרת הש"ץ, אז כיצד מותר להפסיק לברכת כהנים, והתשובה, שכיון שכך הוא סדר התפילה אין כאן הפסק.