אמירה מתוך כעס שלא נאמרה "בלי נדר"

שאלה:

שלום כבוד הרב
אישה שחברה שלה עיצבנה אותה ואמר לה שיותר היא לא אוכלת ממה שהיא מכינה ,אם אמרה זאת בלי לשון נדר האם צריכה התרה? אם אמרה בלשון נדר האם צריכה התרה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כשלא אמר בלי נדר, עיקר ההקפדה בענין זה היא לגבי קבלות טובות, שזה נחשב כמו נדר, או לגבי לשון איסור ממש, אבל סתם אמירה על פעולה מתוך כעס שגם בעיני הבריות לא מתפרש כנדר אינה צריכה התרה.

אם אמרה לשון נדר ודאי צריכה התרה.

מקורות:

בעיקר דין זה ראה עוד שו”ע סי’ רד סעי’ א, וע”ע שו”ת משנה הלכות ח”י סי’ קנא, ובשו”ת מנחת שלמה ח”ב סי’ צז אות ז.