שיעור בזוהר הקדוש לחילונים

שאלה:

בס"ד
שלום, אני מוסר שיעורים בספרדית
בדברי הזהר הקדוש יש דברים מאוד מעניינים במיוחד לציבור הלא כ"כ דתי, אני בן 41 ולומד בכולל ושאלתי האם יש איזה בעיה אם אמסור אותם ברבים או כדאי "כבוד אלקים הסתר דבר"

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד אתה מלמד את "נגלות הזוהר", מדרשים שאינן נוגעים לקבלה, שיש רבים מאוד מהם בזוהר, זה בסדר גמור, אבל כאשר זה נכנס לנושאי קבלה, עולמות עליונים עשר ספירות פרצופים זיווגים וכו', אין ללמוד אלא מי שמילא כרסו בש"ס ופוסקים שהחשיבה שלו מופשטת ורגילה בענינים שאינם מוחשיים ויש לו יכולת לקלוט את הדברים נכון. ולכן אסור בשום אופן ללמד זאת לאנשים שאינם דתיים, כי אדם שאינו מורגל במופשט מגיע בנקל להגשמה, וכבר הזהיר על כך רבות בס' שומר אמונים הקדמון באזהרות רבות. וכן דרשו את הפסוק כי לא ראיתם כל תמונה למי שלומד את המשל והדברים מצטיירים במוחו כביכול כך הם למעלה.

בהצלחה רבה