תשלום ועד בית בבנין חילוני

שאלה:

שלום יש רציתי לדעת אדם שגר בבנין שרובו לא שומרי תורה ומשלם ועד בית האם יש בזה בעיה שכאילו גם מכספו משתמשים במעלית ואורות בשבת בתודה

תשובה:

שלום וברכה

אין בכך בעיה, כיון שהוא מחוייב לשלם את תשלום ועד הבית בגלל צרכיו שביום חול, ואין בידו למנוע אותם מהאיסור. כמובן הוא צריך לדעת כיצד לנהוג בשבת, יש לדאוג לאור קבוע בחדר מדרגות ולא שידלק על ידי עין אלקטרונית כשאתה נכנס, וכן שתהיה אפשרות ידנית להכנס לבנין,  וכדומה.