קיבלתי הנחה מהמוכרת האם יש כאן גזל

שאלה:

בוקר טוב.
התחתנתי בשעה טובה לא מזמן, ולפני החתונה עשיתי קניה בחנות בגדים. המוכרת בחנות הבינה שאני כלה ורצתה לעשות לי הנחת עובדים אבל זה היה תלוי בכך שאשלם במזומן. דאגתי למזומן ואז היה נדמה לי שיש לי פחות מהסכום המבוקש במזומן, אך לא היה ניתן להוסיף באשראי. בפועל היה לי עוד, אבל המוכרת התעקשה להשלים את השאר מכספה האישי ( משהו כמו 30 שח) .היא אמרה שזה מתנה בשבילי כי אני כלה. האם זה גזל? האם עלי להחזיר לה?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

המוכרת נתנה את המתנה מרצונה הטוב, ולכן אין שום חשש גזל. ואינך צריכה להחזיר לה.

בהצלחה.