סיום מסכת גמרא

שאלה:

שלום, אני רוצה לשלם לאברך שילמד בשבילי והוא יסיים מסכת גמרא כי אני רוצה לעשות בלי נדר הסכם עם אברך מסכת אחרי מסכת וזה יחשב לי בעולם שסיימתי מסכתות
800 שקל כל סיום מסכת זה מחיר מכובד?

תשובה:

שלום וברכה,

יש מסכתות קצרות ומחיר הנ"ל הוא בהחלט מכובד. ויש מסכתות ארוכות מאוד שהמחיר הוא קטן ביחס למסכת. אך יתכן שכנגד המסכתות הארוכות מתקזז המחיר עם המסכתות הקצרות. רק חשוב לציין, שהכי חשוב שתמצא זמן גם ללמוד בעצמך! אולי עולם הבא יש גם למי שתומך באחרים, אבל עולם הזה בטח יש רק למי שגם לומד בעצמו!

בהצלחה.