השתתפות בחתונה של אחיינית בשנת אבל

שאלה:

*שאלה ראשונה*
*אחותי מחתנת את הבת שלה ב 30 ליולי הקרוב אנחנו בשנת אבל האם מותר לה לשמוח או לרקוד בחתונת בתה?

*שאלה שנייה*

*האם אנחנו כאחים/דודים של הכלה יכולים להשתתף בחתונה של הבת של אחותי ואם כן רק לשבת בצד? או לשמש כמלצרים? ומה בעניין המוסיקה? ואם יופיע כלי זמר נגן עם רב מזמר? מה עושים ממש בדילמה גם אם מותר מוסרית קשה לי ולאחים שלי כמובן . ליידע אתכם שהחתונה לא נקבעה לפני שאבא שלי נפטר*

חזק וברוך

תשובה:

שלום וברכה

לאמא ודאי מותר לתפקד כרגיל בחתונה. לגבי הדודים, כיון שהקשר ביניכם קרוב מאוד ונוכחותכם חסרה בשמחה,  תעשו לכם שולחן בצד ותשמשו קצת כמלצרים, ובאופן זה תוכלו להשתתף בשמחה.

שלא תדעו צער, רק שמחות תמיד!

מקורות:

ראה שולחן ערוך סי’ שצ”א ס”ג ברמ”א ובשערי תשובה שם, ובמהרשד”ם יו”ד סי’ ר”ב ובשו”ת מלמד להועיל יו”ד סי’ קמ”ג. וראה בדברי סופרים פרק מא סעיף מא-מה מה שהביא בדין זה.