תשלום משותף על שכירות רכב

שאלה:

1. שכרתי רכב ליום אחד, במחיר של 105 שקלים. הסכום הזה היה אמור להתחלק ביני ועוד שני חברים.
בסוף התברר שהמחיר הוא ל-3 ימים.
האם עליהם להתחלק איתי במלוא הסכום, או שהם אמורים להתחלק איתי רק בשליש מהסכום (כמחיר של יום אחד)?
יצוין ששכרתי את הרכב על דעת שאני שוכר את זה ליום אחד, והללו הסכימו למחיר הזה (שהוא מחיר טוב, דוקא).

2. אמרתי לחברת ההשכרה שיש לי ביטוח של כרטיס האשראי, וכנראה שלא הבנתי אותם נכון, אבל בתכל'ס כשהגעתי לחברת ההשכרה היום במטרה להחזיר את הרכב, הם אמרו לי שאני צריך לשלם להם 108 ש"ח על הביטוח של חברת האשראי (אין לי מושג מה ההיגיון בזה). הם אמרו לי שחתמתי על זה. השאלה היא האם חבריי מחוייבים להתחלק איתי בכסף הזה ג"כ, או שזה לא אשמתם שאני לא שמתי לב לזה? כמובן שאם הייתי שם לב לזה, לא הייתי אומר להם שאני רוצה להוסיף את הביטוח של חברת האשראי.

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי בדיוק את הנתונים בשאלה.

אם שכרתם ליום אחד יש לחשב את המחיר שעלה בפועל ליום אחד, ולחלק בין שלושת החברים, ואסור לקחת מהם מחיר יקר למרות שהם הסכימו למחיר יקר מחוסר ידיעה.

לגבי הביטוח של חברת האשראי, אם לא היה חובה לשלם על כך, לא ניתן לחייב את החברים בהוצאה שאולי לא היו מסכימים.

בהצלחה.