קופסה בשרית/חלבית

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אם אדם השתמש בקופסת גלידה לדוג שהיתה פרווה והוא השתמש בה רק לבשרי
ובטעות יום אחד שפך לשם חלב רותח.
האם מותר להשתמש בקופסה או לזרוק והאם יש חילוק אם עבר מעת לעת והאם המקרה היה הפוך שהקופסה חלבית ושם בשר חם האם יש הבדל?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין משאלתך שמעולם לא היה בשר בקופסה אלא רק מאכלים פרווה שהוא רגיל לאכול עם בשר. אם אכן הוא בטוח שהיה שם רק פרווה, אין איסור להשתמש בקופסה גם הלאה, אבל רק לחלבי או פרווה שבשימוש עם חלבי. אבל אני לא בטוח שאכן זה היה פרווה… לכן כיון שמדובר בקופסה מאוד פשוטה שלא שווה כסף, ויש דיון לגבי הגעלת כלי פלסטיק, הייתי זורק. ראה כאן על הגעלת כלי פלסטיק.