קומקום חשמלי שהותז עליו רוטב בשר חם

שאלה:

מה הדין קונים [קומקום?] חשמלי שהותז עליו בשר מבחוץ, הקומקום היה רותח,

תשובה:

שלום רב.

הואיל והמיחם היה פרווה, אין צורך בהגעלה ממש, אלא יש לנקותו היטב, לאחר מכן להמתין 24 שעות ללא שימוש, ואז לערות עליו מים רותחים במקום ההתזה. ממילא אם נשאר מעט אבנית בשאר מקומות וכו’ אין כל בעיה.

מקורות:

לענין סיר בשרי שניתז עליו רוטב חלבי הדין כך: אם יש בתכולת הסיר הבשרי פי שישים מההתזה, הרי היא בטלה והמאכל מותר , אך הסיר צריך הגעלה[אא”כ התיז על המכסה שאז הוא לבדו צריך הגעלה]. ואם אין פי שישים התבשיל אסור והסיר צריך הגעלה [ראה שו”ע יו”ד סי’ צב סעי’ ה]. אולם, כאן שהמיחם הוא פרווה, כתב החכמת אדם בבינת אדם (מה מא), שהוא מותר מכח ספק ספיקא, שמא הלכה כדעת הסוברים שאינו מפעפע בכולו אלא במקום ההתזה לבד, ושמא העיקר כדעת הפוסקים שנ”ט בר נ”ט מותר לכתחילה, וראה שערים מצויינים בהלכה (סי’ מו), שלכתחילה יערה רותחים במקום ההתזה.