להתאבד כדי שלא לחזור בשאלה

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לבן אדם שחזר בתשובה כמה שנים (4 בערך) והלך עם כיפה וציצית בחוץ, ועכשיו רוצה לחזור בשאלה, האם מותר לו להתאבד? כי אולי עדיף כי הרי הוא יחטיא את הרבים שיראו שהוא חזר בשאלה.
תודה

תשובה:

חלילה וחס!!! מה זה עולה על דעתך??? אין עבירה חמורה מזו! ראשית מוטל עליו להתגבר ולהמשיך בשמירת המצוות, באנו לעולם כדי להלחם, וגם אם קשה ונופלים, שוב קמים. שנית, כל עוד אדם חי יש לו סיכוי לתקן, בטח אתה מכיר את המעשה ברבי ישראל סלנטר שהלך מאוחר בלילה ליד ביתו של חייט שישב עם בדל נר ועבד תוך כדי שהוא שר "כל זמן שהנר דולק מותר לתקן".

אני בטוח שהמחשבות האלו לא קשורות אליך, שהרי אתה כבר בעל תשובה ותיק יותר, אני מכיר אותך כבר 5 שנים.

שבוע טוב ושמח!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל גדול המחטיאו יותר מההורגו
    ואין לו כוח לקיים מצוות, פשוט אין, בכלל נמאס לו מהחיים בכללי, זה לא רק בקשר למצוות
    אך גם המצוות, לא רוצה לקיים אותם יותר. האם לא עדיף שפשוט יתאבד וכך יחסוך את החטאת הרבים?

  2. חלילה חלילה ושוב חלילה, יש לפנות במהירות לטיפול מקצועי ולחזור לאיזון! אני מקווה שאתה משתף את הסביבה בתחושות האלו, יש לך הורים מסורים והם יעזרו לך בעז"ה! בורא העולם אוהב אותך ואת מעשיך ורוצה לראות אותך מטופל בצורה טובה ומגיע ליציבות!