כתמים מרובים באופן שאינו אוסר

שאלה:

שלום הרב

נבוכתי בהנהגה הראויה לאשה אשר מוצאת כתם/כתמים גדולים מגריס אבל בתנאים שלא אוסרים-כיצד תנהג?-האם ראוי שתבדוק עצמה או שמא ראוי שלא תבדוק עצמה , האם בינתיים על בני הזוג לפרוש תשמיש או חיבוק ונישוק לזמן מה/עד שיתברר?
מהו שיעור כמות הדם שבו כבר לא אמרינן שהוי כתם?
האם כתמים המופיעים בעקבות נטילת גלולות למניעת הריון דינם ככתמים רגילים או חמורים מהם?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לגבי השאלה האחרונה, מקובל אצל מורי הוראה שכתם בגודל שלוש אצבעות הסמוכות זו לזו הוא כבר לא כתם אלא ראייה ממש, כי בעצם כל מחזור לא ממש מטפטף…

מלבד זאת, כמובן שהחכם עיניו בראשו, אין חיוב לעשות בדיקה אבל ודאי יש לפרוש ולהמתין ולראות מה מתפתח, הרבה פעמים מחזור מתחיל בצורה של כתמים וחבל מאוד להכשל..

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב
    א.ממה לפרוש?
    ב.לכמה זמן?
    ג. האם כתמים המופיעים בעקבות נטילת גלולות למניעת הריון דינם ככתמים רגילים או חמורים מהם?

  2. לפרוש מביאה ולכתחילה גם חיבוק ונישוק שאר הרחקות אין צורך.
    עד שנגמר ועדיין לפי הכללים היא טהורה.
    אין סיבה שיהיו חמורים, אבל שוב כתמים מרובים בסופו של דבר לא תמיד טהורים. למשל בנייר קינוח שנחלקו בו הדעות, ברור שגם המיקל יחמיר כאן, משום שבזמנינו שנשים לא מרגישות ניתן לעבור חצי ווסת עד שמחליטים שהיא נאסרה וזה ודאי לא הגיוני…