לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בדיקה אחת ביום הראשון לז' נקיים

שאלה:

שלום הרב!

עשינו הפסק טהרה ומוך דחוק בליל שישי ויצא נקי. מ"מ ביום הראשון לשבעת נקיים בדקנו רק פעם אחת.

רצינו לדעת האם מותר להתחיל לספור ממחרת בכדי לעשות שתי בדיקות ביום הראשון לצאת לכתחילה לדעת הפוסקים. בפרט אם הדבר מקל על הבית משום שהטבילה בליל שישי?

כמו"כ רצינו לדעת אם במקרה כזה שאישה בדקה רק פעם אחת ביום הראשון (בסמוך לשקיעה), ובלילה לפני המוך דחוק נשאר לאחר צאת הכוכבים האם זה מצטרף למניין שתי בדיקות של היום הראשון לכתחילה?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל ענין לדחות את הטבילה, בדיקה אחת ביום הראשון מועילה, אף שיש חיוב לבדוק פעמיים ביום זה לא מעכב לשום דעה שהיא, ואין לדחות את הטבילה בשום אופן [גם אם זה היה באמצע השבוע וכל שכן כאן שהרי אסור לטבול טבילה שלא בזמנה בשבת]. יש דעה שהבדיקה של המוך שנשאר אחרי צאת הכוכבים נחשבת בדיקה ראשונה, הגר"ע יוסף כך סבר, אבל גם בלי סברא זו אין לדחות.

שבוע טוב.