לדווח לממונים עלי על בזבוז כספי ציבור בצבא

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
בצבא יש מצבים שנותנים לחיילים בבסיס שיש בו אזרחים שעובדים בצבא [אזרח עובד צהל] לפקח על אזרח לתקופה מסויימת לדוגמא במפעל תפקוד
במצב שבו נתנו לי או לחייל אחר קלסר שבו כל רבע שעה צריכים לבדוק אם המכונה שהאזרח עובד עליה עובדת [מכונה שחותכת מתכות] ואיפה האזרח נמצא משלוש עמדות עבודה אם הוא בכלל נמצא עליה כדי לבדוק תפקוד של האזרחים ולבדוק כמה זמן היא עובדת במהלך היום כדי לראות אם יש הרבה עבודה,כדי לבדוק אם משתלם לצבא להעסיק עובדים גם בערב [כלומר אם יש הרבה עבודה אז מאפשרים להשאיר את העובדים למשמרת ערב-שעות נוספות למי שמעוניין ואם רואים שרוב היום היא לא עובדת או שאין הרבה עבודה דחופה אז יכולים לבטל את השעות נוספות בצורה זמנית]

האם במצב כזה יש לחייל דין מוסר כי שמעתי שיש כל מיני דינים לגבי מסירה דברים לשלטונות למרות שזה נראה לכאורה לגיטימי שאם רוב הזמן המכונה לא עובדת ואין לחץ אין טעם להשאיר את העובדים שעות נוספות ואחר כך לא יהיה להם עבודה בשעות עבודה הרגילות

תשובה:

שבוע טוב,

לא הבנתי מדוע אתה סבור שמותר לבזבז כספי ציבור ללא תחלית? ודאי שאם זה תפקידך עליך לדווח בדיוק מה שביקשו ממך, ואין בזה כל חשש מוסר וכד'.