מה מברכים על ריח פרחים

שאלה:

האם צריך לברך כשמריחים פרחים? אם כן מה מברכים?

תשובה:

שלום וברכה

מברכם על פרחים אבל מין הברכה שונה: כאשר יש גזע המוציא גבעולים ופרחים והגזע קיים משנה לשנה – הברכה עצי בשמים. כך לגבי ורדים שושנים יסמין רוזמרין ועוד.

גזע חד שנתי שמשאיר שורש באדמה שגדל מעצמו שוב כמו חבצלת, גם עצי בשמים.

מה שקמל כל שנה ויש לזרעו מחדש ויש לו גזע הוא ספק, ויש לברך מיני בשמים.

שורש רב שנתי אבל אינו מוציא גזע אלא רק גבעול עם פרח, ספק ודינו כנ"ל.

גזע רך מאוד שכולו כמו גבעול, גם ספק ודינו כנ"ל.

עשבים למינהם בו עשבי בשמים.

ראה משנה ברורה סי' רטז.