פרווה שהתבשל בסיר בשרי להניחו על צלחת חלבית

שאלה:

מחבת שמבשלים איתו רק פרווה, אבל מוציאים ומכניסים לתוכו את האוכל עם סכו"ם חלבי, שגלש עליו מרק רותח פרווה שהתבשל בסיר בשרי, מה דינו

תשובה:

שלום וברכה

עדיין הוא פרווה, מגע של כלי חלבי נקי אינו עושה אותו חלבי, כיון שזה נ"ט בר נ"ט בכלים, וכן מאכל פרווה שהתבשל בסיר בשרי מותר לכתחילה להניחו בכלי חלבי. ראה ס’ הכשרות עמ’ רצג הערה רלז. כמובן שכדאי להמנע כדי לא לגרום לתערובת כלים במטבח שלא לבוא בסוף לידי מכשול, אבל ודאי אין חשש כשרות בכלים.

שבת שלום.