אופן חישוב השיעור להפרשת חלה

שאלה:

שלום רציתי לשאול על הפרשת חלה עם אני מכינה חצי מקמח רגיל וחצי מקמח מלא ושמה ביצים ומים ושמן ואת כל המרכיבים הדרושים האם אפשר להפריש מזה והאם בברכה או בלי ?

תשובה:

שלום וברכה

אם סך כל הקמחים יש בו שיעור חלה ללא צירוף שיעור הביצים והסוכר והמים וכו', יש בהחלט להפריש בברכה. הכמות להפרשת חלה: מ1.2 ק”ג בלי ברכה, מ1.6 רבים נוהגים לברך וכן מנהג רבים מבני ספרד, ולשיטת החזון איש אין לברך בפחות 2.250 ק”ג, אבל כאמור להפריש בלי ברכה [רק באמירת הרי זו חלה] מ1.2 ק”ג.