עבודה במקום מעורב

שאלה:

שלום רב
אני אדם חרדי המתגורר בעיר חילונית ולצערי הרב עובד במקום חילוני מעורב .
כחלק מעבודתי אני נדרש לעבור הדרכות{אחת לחודש } בהם אני יושב מול מדריכה במשך כמעט שעה ולעלות נושאים מקצועיים .
.שוחחתי אתה בתחילת ההדרכות על החשיבות מבחינתי בצניעות . אני מניח שהיא מגלה רגישות אך זה לא מפריע לה להגיע עם חולצה ללא שרוולים.
כמו כן אחת לחודש אני נאלץ להיות בישיבות צוות שם יש ציבור מעורב חילוני שדואג להתלבש על פי העונה . יש לציין שלא מדובר על לבוש מופקר לחלוטין אך בהחלט לא צנוע .
נסיתי לחפש עבודה בתחום שלי בחברה חרדית אך לא ההצלחה.
אניני יודע מה לעשות אחרי ישיבת צוות או הדרכה כזאת אני מרגיש מאוד רע עם עצמי. פעמים שאני יכול להתחמק מאותם ישיבות אך לא תמיד.
מה לעשות ? אשתי לא עובדת ועבודה {גם לא בתחום שלי} בציבור חרדי לא מוציאה באזור בו אנו חיים.
אני אובד הצעות , זה משפיע לי על הלימוד ועל שמירת העיניים בכלל .
תודה וכול טוב

תשובה:

שלום רב,

הדילמה שאתה נמצא בה ממש קשה. מצד אחד ודאי שהמקום שאתה מתאר אינו הולם את מה שמגיע לך לעבוד בו. וגם אינך מוצא מקום עבודה אחר. ומאידך, אסור לך לעזוב את מקור הפרנסה שזה מקור ההכנסה היחיד שלכם. אבל חייב מקור פרנסה. לכן לעניות דעתי, בשלב זה עד שאתה לא מחפש מקור עבודה אחר, עליך לנהוג לפי עיקר הדין.שהוא שאם יש אפשרות אחרת – איכא דרכא אחרינא ודאי צריך ללכת בדרך אחרת (ולעזוב את המקום) אבל אם אין אפשרות – ליכא דרכא אחרינא אין ברירה ובנתיים תשאר שם. אבל כל זה ודאי מותנה בכך שאתה מרגיש שאינך חוטא בגלל שהותך במקום. אבל אם אתה מרגיש הרהורי עבירה ודאי שאין מנוס.. ובד ובד תתפלל לבורא עולם שיזמן לך מקור פרנסה שהולם את אורחות חייך ואת היראת שמים שלך.

הרבה הצלחה