כלי חלבי במדיח בשרי

שאלה:

שלום רב,
בטעות בוצעה הדחה של כלים בשריים עם קערית חלבית במדיח הכלים. אנו מקפידים להשתמש במדיח רק לבשרי. הכלי החלבי לא הכיל חלב ממש (אלא שאריות מאכל פרוה) ולא היה בן יומו. הכלים הבשריים שהיו במדיח הכילו שאריות מאכל בשרי (עוף). האם יש צורך בהכשרת המדיח? האם יש צורך בהכשרת הכלים שהיו במדיח? ומה לגבי הקערית החלבית?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

המדיח והכלים הבשריים ודאי בסדר, שהרי הקערית החלבית לא היתה בת יומה והיתה עם פרווה. לגבי הקערית החלבית, לכתחילה יש להכשיר, ראה כאן בהרחבה רבה.