דברים שבקדושה כששוכב אפרקדן

שאלה:

1. האם מותר לומר פסוקים וכל דבר שבקדושה בשכיבה על הגב לגברים ופניו כלפי מעלה.
2. האם דין שוכב פרקדן קשורהרק לקריאת שמע שעל המיטה או לכל דבר שבקדושה,
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

יש איסור בעצם השכיבה כך מחשש לקישוי אבר, אבל אין לכך קשר לאמירת דברים שבקדושה למעט קריאת שמע, שבזה דינו מבואר בשו"ע סי' סג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כלומר, אם נוח לו ללמוד תורה כך או להוציא מפיו אפילו בדיבור דברים שבקדושה- אין בכך בעיה לכתחילה, חוץ מקריאת שמע?

    האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

  2. יש איסור לגבר לשכב כך גם ללא קשר ללימוד. מלבד זאת ודאי זה אינו ראוי לכתחילה, ידוע שכאשר בנו וחתנו של הט"ז באו לתהות על קנקנו של שבתי צבי, הם דחו אותו בגלל שראו אותו שוכב כך בשעת לימודו.

  3. אם הבנתי נכון:
    לגבי ברכות- גם אם מוציא בדיבור בפיו אפרקדן- אינן ברכות לבטלה בדיעבד?

    האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?