לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סעודה עם גוי על שולחן אחד

שאלה:

שלום לרבנים האם מותר לאכול עם גוי סעודה והאם כל סעודה והאם כל גוי.? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אסור לסעוד או לשתות יין ואפילו סתם משקאות חריפים חשובים שאינם יין יחד עם גוי, כמבואר בשו”ע בסי’ קנב. אמנם ראה בדרכי תשובה שם שהאריך לבאר מכמה אחרונים, שאם לא מדובר בסעודה של הגוי דוקא אלא סתם מתקבצים יחד לסעודת מרעים, אם רוב הנוכחים הם יהודים והגויים הם מיעוט, יש להקל, אבל כאשר הם מחצה על מחצה או רוב גויים – אסור בכל אופן.

השאלה כל גוי לא הבנתי, אולי התכוונתם לנושא המדובר על גיורים רפורמים? בהחלט כן, מי שהתגייר בגיור רפורמי דינו כגוי.

בהצלחה רבה ויום נעים.