ההורים בחופשה במלון, צריך להדליק נרות שם מי שנמצא בבית?

שאלה:

אמא שלי ואחותי שגרות איתי, לא בבית בשישי הקרוב. אימי אמרה שהיא תדליק נר באילת. ותברך את כל בני המשפחה. השאלה אם היא תוציא אותי ידי חובה, או שעלי יהיה להדליק נר שבת כי אני לא נוכח בזה שהיא מדליקה באילת.? וכמובן אין נשים בבית.

תשובה:

שלום וברכה

נר של שבת הוא חובת הבית, ולך אין כל קשר עם השהות שלהם באילת, ואינך טפל אליהם בדירתם שם, לכן אתה צריך להדליק בבית נר שבת בברכה. בשולחן ערוך (סימן רסג, סעיף ב), בשם הרמב”ם (הלכות שבת פ”ה, ה”א): “אחד האנשים ואחד הנשים חייבים להיות בבתיהם נר דלוק בשבת”.

ערב טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1