פינוי שאריות בנייה

שאלה:

כבוד הרב שלום
שאלתי היום כזו… לפני כמספר שנים שניתי ארוות סוסים ליד הבית (במקום שלא עוברים אנשים אולי מעט מאוד באישור מזכירות היישוב) ופירקתי אותה לפני חצי שנה בערך והבעל הבית שפירק אותה לא לקח את כל האיסכוריות (פח ברזל שטוח שמשמש לכיסוי גגות וכומה) כיון שהייתה אחת מופרדת מהבנין של הארווה.. הבעיה התחילה שאחרי שפירקתי באו ילדים והביאו עוד דברים מעצמם (כי הם רוצים לבנות שם משהו מעצמם) עכשי אני זוכר בערך שיש חיתוך אלכסון לכל אורך האיסכורית ואני רוצה לפנות אותה שלא תזיק לשום אדם האם לפי זה יש לי רשות לפנותה או כיוון שי שם ילדים יכול להיות זה שלהם ושלי התחלפה וכן יש שם עוד חתיכת עמוד ברזל ג"כ מאותו סוג שהשתמשתי בו לבנות הארווה.. אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה יכול להפנות את הפסולת שנראה שלך. א' אין צורך לחשוש שמא הילדים הביאו ברזלים זהים לברזלים שהשארת. ב. גם אם תפנה בטעות ברזל שהביאו הילדים, אין כאן גזל, כיון שילדים לא יכולים לזכות מהפקר, והברזלים לא שייכים להם. [וקטן שמצא מציאה שייכת המציאה לאביו, וכאן האבא לא מעוניין לזכות בברזלים, ממילא הם הפקר.]

בהצלחה.