תיקון כרת בזמנינו

שאלה:

שאלתי היא כך
אם אני עושה תיקון כרת(24 שעות של צום) ועשיתי אותו הרבה את הכרת הזה נגיד שבת אז אם אני עושה את התיקון זה יכפר לי על כל הכריתויות ולא יזכירו לי אותו בשמיים?
וכנל לעוד כריתויות..

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שבאופן כללי צריך כפרה לכל חטא בנפרד, אבל גדולי הדורות האחרונים הורו שבזמנינו יש למעט בתעניות וסיגופים, והכפרה תהיה רק על על ידי התחזקות במצוות, בשמחה, ריבוי בזיכוי הרבים וכבוד שמים, ואין צורך ביותר.

בהצלחה רבה ותמיד שמחות! במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד!