שימוש במי פה לפני קידוש בשבת

שאלה:

האם מותר להשתמש במי הדחת פה לפני שאומר קידוש בשבת, שהרי אסור לאכול או לשתות אז, ויש פסיק רישא שאפילו אחרי שפולט המים שהוא יבלע קצת ממה שנשאר אחר כך. הנה בתענית קי"ל שלא אריך למעביד הכי (להדיח פיו במים ע"מ לפלוט), והנני מבקש לדעת האם הוא הדין לענין אכילה לפני קידוש, שאולי זה יותר קיל (אולי אכילה בכה"ג לא חשיב "גאוה" באכילתו לפני שמתפלל, ויל"ע).

תשובה:

שלום וברכה

אין כל איסור, זה לא נחשב אכילה שמחייבת קידוש [אגב הנושא של לפני התפילה אינו קשור לקידוש, זה נושא אחר עם גדרים אחרים, אבל עכ"פ בשני האופנים מותר].