רישום קבלה על שם בן הזוג

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אני מטפל ברפואה "משלימה". סדרת טיפולים עולה 3600 ₪. הגיע אדם שרצה טיפול ושילם את מלוא הסכום. את הקבלה הוא רוצה לרשום 2400 על שמו ו 1200 על שם אשתו, כדי לקבל החזר מהביטוח. האם מותר לי לעשות כן? מצד אחד אשתו לא טופלה אצלי. מצד שני החשבון שלהם זה אותו חשבון.
אודה לרב מאוד על תשובתו!

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לבני הזוג לרשום על שם אשתו טיבול שלא קיבלה ולהוציא את חלק הבעל על שם אשתו, ונחשב הערמה וגזל. ולכן אסור לרופא לסייע להם להוציא ממון שלא כדין, וכדין כל מסייע לדבר עברה שאסור.

בהצלחה.