עורך דין יהודי שמייצג גוי לתבוע יהודי

שאלה:

יש לי ידיד עורך דין דתי שקיבל לידיו כמה וכמה לקוחות לא יהודים שהונו על ידי חברה בבעלות יהודית
עם הונאה ושקרים ואיבדו הרבה כסף וכו׳ היכול לתקוף אותם בבית המשפט? הם החברה היהודית הגיעו אליו כאילו שיסדר אותם כי אנחנו בינינו כיהודים ואני אומר לו מה פתאום הם גורמים לכזה חילול השם ואנטישמיות צריך להפסיק עם כל הגניבות הללו אחת ולתמיד !
תודה מראש
יוסף

תשובה:

שלום וברכה,

גוי ויהודי צריכים להתדיין בבית דין ולא בבית משפט, ולכן אסור ליהודי לעזור לגוי ללכת לבית משפט ולהוציא ממון מבע"ד יהודי, כיון שלפי דין תורה היהודי אינו חייב בחיובים שמתחייב בבית משפט.

מאידך ברור שאסור לעו"ד הגוי לרמות את הלקוחות שלו לטובת החברה היהודית. כמבואר בגמרא שגנבת דעת בגוי אסורה. וכן גזל הגוי אסור.

ולכן אותו עו"ד שמייצג את הגוי ומערים עם החברה היהודית, עובר באיסור כפול.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן כח ס"ג מבואר שגוי שתובע יהודי ויש עד אחד יהודי, אסור ליהודי להעיד בערכאותיהם, כיון שבדינינו אין מוציאים ע"פ עד אחד. מוכח שכל חיוב שמתחייב רק לפי חוקיהם וע"פ ד"ת פטור, אין לעזור לגוי להוציא את החוב, למרות שבדיניהם חייבים. ולכן אסור לעו"ד יהודי לייצג גוי שתובע יהודי מולו, כשיש סיכוי גדול שלפי תורתינו לא היה חייב לשלם, ובגלל הייצוג של העו"ד מחייבים את היהודי.

גנבת דעת בגוי – חולין צד, א.

גנבת ממון בגוי – שו"ע חו"מ שמח סעיף ב. ושנט ס"א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא מבין המענה.
    הרי לא מדובר באה"ק אלא בחו"ל. אין כזה דבר שהגוי ירצה ללכת ל"בית דין"…. הרי לא מכיר כזה מושג.
    העו"ד יהודי, לא גוי. ולהיפך, אינו מחפש כאן להערים עם החברה היהודית, אלא לעזור ללקוחות הגוים שהונו על ידי הנוכל היהודי.
    הוא בסך הכל עו"ד שלקוחות גוים פנו אליו שהונו ע"י חברה, ומסתבר שהיא בבעלות יהודית (רוכלים ומנוולים). תודה

  2. בשו"ע סימן כח ס"ג מבואר שגוי שתובע יהודי ויש עד אחד יהודי, אסור ליהודי להעיד בערכאותיהם, כיון שבדינינו אין מוציאים ע"פ עד אחד. מוכח שכל חיוב שמתחייב רק לפי חוקיהם וע"פ ד"ת פטור, אין לעזור לגוי להוציא את החוב, למרות שבדיניהם חייבים. ולכן אסור לעו"ד יהודי לייצג גוי שתובע יהודי מולו.