לחם תלוי על פח ברחוב, האם יש צורך להורידו?

שאלה:

שלום לכבוד תורתו,
האם כאשר עוברים ברחוב (ברגל או בנסיעה) ורואים שקית ובה לחם תלויה על הפח האם יש צורך להוריד אותה ולהניח אותה על הפח?

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במענה.

לא צריך לזרוק את זה בתוך האשפה, ממילא זה יגיע לתוך הזבל כאשר עובדי העיריה יבואו לפנות. מעולם לא ראיתי מישהו שלוקח את הלחם התלוי בפח האשפה. ראה בספר וזאת הברכה פרק ב שהביא מכמה מגדולי הפוסקים שכתבו שכאשר הלחם אינו ראוי עוד לאכילה ניתן להשליכו בתוך שקית, כמו שמצינו בשביעית ומעשרות.