כשרות פופקורן בחנות ללא הכשר

שאלה:

שלום הרב,
מה צריך לבדוק בשביל שאוכל לרכוש פופקורן ממכונת פופקורן.
האם החלקים השונים זקוקים לטבילה במקווה כלים?
האם יש לחשוש משימוש בפסח שלא כשורה?
מה יש לבדוק טרם קונים את הפופקורן מהמכונה?

תודה מראש בברכת כל טוב,
עודד.

תשובה:

שלום וברכה

מצד טבילת כלים אין חשש, בכל מקרה זה לא אוסר את האוכל שנעשה בו, גם מצד פסח אין סיבה לחשש, פופקורן אינו חמץ, זה קטניות וכך גם השמן, אבל יש בעיה של תרומות ומעשרות וכשרות השמן, ולכן הייתי קונה רק בחנות שיש עליה הכשר שמקובל עלי. מצד בישולי עכו"ם אין חשש כמבואר ברמב"ם מאכלות אסורות פרק יז, זה בכלל קליות שאינם עולים על שולחן מלכים.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התשובה שהחנות ענתה לי על כשרות הפופקורן:
    "כלל המוצרים מגיעים מספקים חיצוניים עם תעודות כשרות.
    התעודות נמצאות אצלנו במזנון וניתן להסתכל עליהם במקום.
    הפופקורן עצמו לשאלתך כשר פרווה על כל מרכיביו."

    כבוד הרב, אם הפופקורן מגיע מספק חיצוני עם כשרות, אז אין לי לחשוש מתרומות ומעשרות, נכון?