הגשת התנגדות בעירייה

שאלה:

האם מותר להגיש התנגדות לעירייה (ע"י עו"ד) לבקשה להרחבה, שהגיש שכן, שלדעתי גורם לדירה שלי נזק?

תשובה:

שלום וברכה,

כדי להתנגד לשכן שמגיש בקשה להיתר בנייה, יש לבדוק כל מקרה לגופו, יש פעמים ולפי ההלכה יש צדק בהתנגדות, ויש מקרים שאין בסיס להתנגדות, ואז עצם ההתנגדות נחשבת למסירה וגזל. לכן יש לפנות לדיין שישמע את סיבת ההתנגדות, כדי לבדוק האם מותר להתנגד.

כאמור יש לברר האם עילת ההתנגדות מהווה סיבה טובה. ולכן לפני ההתנגדות יש לשאול רב שמתמחה בדיני ממונות. אלא שפעמים שהזמן לוחץ, ועד שיברר את ההלכה יעבור הזמן שיוכל להתנגד. במקרה כזה יוכל להגיש התנגדות ובתנאי שיברר אצל רב, ואם יתברר שטענותיו מופרכים מצד ההלכה, ימהר ויסיר את ההתנגדות

בהצלחה.