דימום כתוצאה מטיפול הורמונלי

שאלה:

אשתי בת 52, מזה עשרה חודשים בטיפול הורמונלי בגיל המעבר,
לאחר שבעה חודשים ללא דימום כלל, התחיל דימום שנמשך 8 ימים, לאחר שבעה נקיים , טבלה, ולמחרת ראתה שוב דם מספר ימים.
כיצד יש להתייחס לדיני הטהרה בגיל המעבר וכתוצאה שהדימום נובע לפי הרופא מטיפול הורמונלי ולא מווסת.
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין כל הבדל מבחינה הלכתית בשל מה אירע הדימום, אם זה מחזור סדיר או הפרעה הורמונלית, דימום מהרחם נוהגים לגביו כל דיני נידה. כמובן יש לטפל וטוב שאתם עושים זאת, ולפום צערא אגרא, לפי גודל הקושי בקיום המצוה כך יגדל השכר בעזרת ה'!