לזרוק גניזה במתקנים שבעיר אחרת

שאלה:

שלום
בעירי עולה הגניזה כסף
בעיר סמוכה (עיר ברובה חילונית) היא ללא תשלום
האם מותר ללכת לזרוק שם גניזה ?
כמו"כ אני עובד בביה"ס יסודי ואנו רגילים ללכת לזרוק שם את הגניזה של הביה"ס – האם זה מותר ?
יצויין שאין שלט או הוראה במתקני הגניזה בעיר הנ"ל שאסור ללא תושבי המקום.
יורנו הרב את הדין

בברכה
אלי

תשובה:

שלום וברכה,

בעיר שלכם העירייה לא נושאית בהוצאות הגניזה, ובעיר אחרת העירייה נושאית בהוצאות. ואסור לבן עיר אחרת להשתמש בהוצאות של עיר אחרת. ולכן אסור לזרוק גניזה בעיר אחרת.

אם אתה עובד בביה"ס שנמצא בעיר שהגניזה בחינם, מותר לך לזרוק שם את הגניזה של הבית ספר, משום שהבית ספר נחשב לחלק בלתי נפרד מהעיר, והגניזה משמשת לבני העיר ולמורים ולתלמידים של בית הספר. [גם למורים ותלמידים שאינם מבני העיר הזאת].

בהצלחה.