מותר לישון על מיטת אשתו נידה?

שאלה:

לפי הרב עובדיה זצ"ל,
גבר ואשתו חיים 3 ימים אצל ההורים שלה ושאר הימים אצל ההורים שלו.
לפעמים הם לא נפגשים במהלך השבוע והגבר ישן אצל ההורים שלו והאישה בבית הוריה.
האם בזמן הראייה מותר לגבר לישון על המיטה שבבית הוריו בזמן שהאישה נמצאת בבית הוריה (בעיר אחרת)?

תשובה:

ענינו לך על שאלה זו כאן, התשובה עדיין בתוקף… אם היא מחוץ לעיר ולא תבוא ביום זה לעיר, יש להקל.

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל למה כבודו קורא לזה מיטת אשתי. זו לאו דווקא המיטה שלה בלבד.

    בימים שהיא טהורה והיא נמצאת בבית הוריה בזמן שאני נמצא בבית הוריי אז רק אני ישן על המיטה הזו.

    חשבתי שהאיסור הוא רק שמדובר במיטה שלה באופן בלעדיי…