מה נחשב למורדת?

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, קראתי כאן באתר בנושא זוגיות שכאשר האשה נמנעת מיחסי אישות עם בעלה משום שאינם מסתדרים אז דינה מורדת. השאלה מדוע האשה נקראת כך ומפסידה כתובתה והרי המצב ביניהם לא מאפשר קירבה? האם האשה מחויבת ליחסי אישות גם כשאין רגש של חיבה ?

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי ניתן לומר שהכלל הוא כזה, שאם יש לה אמתלא מבוררת מדוע היא נמנעת מיחסי אישות איתו אינה נחשבת למורדת. ואם אין לה אמתלא כזו היא נחשבת למורדת. השאר צריך להתברר בביה"ד, לנו אין כלים לבחון את הדברים ולשמוע כל צד. זה מה שכתבתי בתשובה הקודמת וזה מה שאוכל לכתוב עכשיו.

הרבה הצלחה