השאלת שיעור MP3 שנקנה בתשלום

שאלה:

שלום
הורדתי מספר שיעורי תורה בתשלום דרך האינטרנט (כמובן ששילמתי)
השיעורים הם בפורמט MP3.
אני סיימתי להקשיב להם
האם מותר לי להשאיל אותם לחבר מהישיבה באופן שאני מעתיק את השיעורים הללו לנגן שלו והוא מתחייב לא להעביר אותם לאף אחד
וכמובן שאני איני מאזין להם בזמן ההשאלה.
ובסיום ההשאלה אני מוחק את השיעורים מהנגן שלו.
האם יש חובה למחוק את השיעורים מהמחשב שלי כל זמן ההשאלה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מעביר לחברך, ובזמן ההשאלה אתה לא משתמש בשלך, נחשב שהשאלת לו את הזכות שמיעה, ואין בכך פגיעה בזכויות יוצרים – ומותר. ולכן די בזה שאינך שומע בזמן ההשאלה, ואין צורך למחוק את השיעורים מהמחשב.

לפי חוק זכויות יוצרים אין זכות יוצרים על שיעורים ושירים, ולכן גם לפי ההלכה מותר להעתיק לצורך פרטי שיעורים ושירים. אך תכנות מחשב אסור להעתיק.

בהצלחה.