תמונות שאינן צנועות בוואצאפ

שאלה:

שלום

האם הלכתית מותר להסתובב עם טלפון שיש בו וואצאפ עם תמונות פרופיל של אנשי קשר שתמונתם אינה צנועה.
הרי לפני עשרים שנה לא היינו מסתובבים עם תמונות של נשים לא צנועות בכיס.
שאלתי היא האם יש כאן מקום לחלק שהתמונה היא רק גרמא לאנשי קשר לשימוש לתקשר היום,לעומת תמונות לא צנועות נטו שזה נטו דבר עבירה.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין הרבה מה לצפות מאדם המחובר לרשתות החברתיות שיהיה לו שליטה על תמונות הפרופיל של אנשים אחרים. ובודאי אין כל מקום ליהודי ירא שמים להסתובב עם תמונות שחץ כאלו בכיס משום סיבה שהיא.

במכשירים מבית הדרן יש כמובן וואצאפ ללא תמונות הפרופיל ועם זה ניתן להשתמש בבטחה. ויש להם גם פיקוח של ביה"ד בני ברק בראשות הגאון הרב שריאל רוזנברג שליט"א. תוכל לבדוק באתר שלהם כאן.

בהצלחה