שינוי תנאיי השכר אחר תחילת העבודה

שאלה:

א- ביקשתי מעורך ספרים עבודה לפי שעה (50 שח). חשבתי שיקח מקסימום 4 שעות (200 שח)], אבל לקח לו 10 שעות והוא דורש סכום גבוה של 500 שח. אם הייתי מבקש קבלנות זה היה עולה לי 350 שח. הוא ידע שרציתי לחסוך. האם אני יכול להתחרט ולשלם לפי קבלנות 350 שח ולא 500.
אני לא בטוח שבאמת הוא עבד 10 שעות יתכן ופחות אבל הוא רוצה שאשלם לפי שעות כפי שסגרנו, וטוען שעבד 10 שעות.

תשובה:

שלום וברכה,

תנאי השכר של העובד נקבע לפי מה שסיכמו בתחילת העבודה, והיות והגעתם להסכמה שהשכר יינתן לפי שעה, לא ניתן לשנות את תנאי השכר אחרי שהתחיל בעבודה, וגם לא בטענה שרצה המעביד לשלם פחות. ולכן חובת המעביד לשלם לפי מספר השעות שעבד.

בהצלחה.