מעשרות והוצאות שוטפות

שאלה:

שלום הרב,
לאחר החתונה רק אשתי עבדה עם משכורת ולאחר ההוצאות השותפות נשאר לנו בערך 500 שקל. ההורים עזרו לנו כל חודש עם סכומים מסויימים.
המשכורת של אשתי עמדה בממוצע על לערך 6500 נטו כך שהמעשרות הם לערך 650 שקל פלוס.

1. מהם המעשרות שהיינו צריכים לשלם?
2. היום אני עובד, במקרה והתשובה לשאלה 1 היא 650 ש"ח האם אני צריך לעשר מהמשכורת שאני מרוויח כעת כדי לסגור את "חובות" המעשרות של פעם?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

בסיטואציה שתיארת שנזקקתם לעזרה מבחוץ יתכן שהייתם פטורים לגמרי ממעשרות באותה תקופה, ראה כאן.

תתחילו להפריש מעכשיו בצורה מסודרת, ובעזרת ה' תראו שפע ברכה והצלחה בכל עמלכם.