מה דינה של אישה שלא רוצה לבוא במגע עם בעלה

שאלה:

מה דינה של אישה שאין לה יחסי אישות עם בעלה כבר תקופה ארוכה שלא באה במגע עם בעלה למרות שהבעל משיך לעבוד ולפרנס כיום האישה רוצה להמשיך ולחתום על חוזה המשך שכירות בשמה לבד וגם רוצה להתגרש ניסו ללכת לשיחות בקשר לזוגיות אך ללא הצלחה

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני אישה כזו נחשבת למורדת. אבל זה יהיה חסר אחריות אם נגדיר אותה כך בלי לשמוע את טענותיה. אני לא מאמין שסתם כך היא מונעת מבעלה יחסי אישות, מן הסתם יש לה טענות. והכלל הוא שאם אין לה אמתלא מבוררת אז היא נחשבת למודרת שמפסידה כתובה וכו' לאחר שמזהירים אותה. ראה בשו"ע אבה"ע סי' עז.