לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם להתגרש?

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, אני נשואה כשלוש שנים יש תינוק ועוד אחד בדרך ברוך ה' , אבל מרגישה לפעמים בדידות בתוך הזוגיות, בעלי כמעט ואינו מדבר, רק דיבורים קצרים ושטחיים, בשבתות וחגים רוב הזמן ישן, אוכל לבד כי כך נהגו במשפחתו, מן הסתם גם יחסי האישות אינם במצב האידיאלי, איני רוצה זוגיות כזו אך בכל זאת חשוב לי שלילדיי תהיה דמות אב כדי שיגדלו באופן בריא, האם בכל זאת עדיף להתגרש במצב כזה כדי שגם הבעל לא יסבול ואולי ימצא מישהי שמתאימה יותר לאופי שלו?

תשובה:

שלום רב,

זה לא יהיה אחראי מצידי אם אמליץ לך להמשיך למרות הכל "ויהיה בסדר" או להתגרש כי הרבה לא ניתן לצפות שישתנה. את צריכה וחייבת להתייעץ עם מישהו או מישהי שמכיר אותך היטב. באופן כללי אני חושב שהחשיבה הזו מיד בתחילת הנישואין כאשר יש לכם תינוק ועוד אחד בדרך להקריב את חייך למען הילדים, לא בטוח שזה חשיבה נבונה. כאשר את סובלת ועם כל הרצון להקריב זה קשה מאוד שלא יראו אותך סובלת, והדברים יכולים לעיתים גם להחריף עם השנים. אז בס,ה הילדים שגדלים בבית כזה, זה גם לא הכי אידיאלי. לכן, מה שעלייך לעשות הוא לגשת לייעוץ בעצמך כיצד להביא גם אותו לייעוץ ולראות איך אפשר לשפר את הזוגיות שלכם כדי שגם את תהיי שמחה ומאושרת. ילדייך זקוקים לאמא שמחה ומפנקת ולא לאמא מרירה ועצובה.