מדוע צריך שני עדים בקידושין

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול מה הכח של עדים בקידושין
האם העדים הם רק ראיה לקידושין, או שזה חלק מהחלות של הקידושין?

תשובה:

שלום רב,

לא. עדים בקידושין נועדו בכדי לתת תוקף למעשה הקידושין. ולכן קידושין ללא נוכחות שני עדים שראו את מעשה הקידושין אינם תקפים כלל. ראה שו"ע אבה"ע סי' מב. וראה עוד בקצות החושן סי' רמא שדן בהרחבה מדוע יש צורך בשני עדים כדי לתת לזה תוקף ואילו בממונות העדים נועדו רק לראיה. הרי אנו לומדים הקש דבר דבר מממון.